СЪБИТИЯ В ГРАДА

Вила Кръстев

13 юли 2017

Няма коментари

A  ко се намират в Несебър през летния сезон, то със сигурност може да посетите някои от събията, които общината организира за своите посетители.

Определено най-посещаван и будещ най-много интерес във всички посетители е празника на град Несебър – 15 август. На този ден общината подготвя разнобразна програма и грандиозни спектакли.

Празник на град Несебър

Определено на този ден градът на ЮНЕСКО посреща десетки хиляди туристи, които са привлечени от морето и културно – историческото му наследство. Несебър се превръща в огромна сцена, а всеки, който реши може да се докосне до магията на празника и да отнесе със себе си незабравим спомен.

Празничният ден днес в Несебър включва тържествена света литургия, плувен маратон, циркови забавления за най-малките, разнообразни концерти и игри.

Международен фолклорен фестивал "Несебърски накит"

Международен фолклорен фестивал "Несебърски накит"

Международния фолклорен фестивал „Несебърски накит“ цели да съхрани и популяризира фолклорното наследство; да стимулира интереса и любовта на поколенията към фолклорното творчество; да подтиква към издирване, съхраняване и разпространение на фолклора.

Организатори и домакини на Международния фолклорен фестивал „Несебърски накит“ са Община Несебър и Народно Читалище „Яна Лъскова 1905“ Несебър.

Европейски шампионат по фолклор "Евро фолк"

Европейски шампионат по фолклор "Евро фолк"

Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF в различни европейски градове. Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк” в България. В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

Международен фестивал "Несебър - Остров на изкуствата"

Международен фестивал "Несебър - Остров на изкуствата"

VI Международен фестивал „Несебър – остров на изкуствата“ се провежда с участието на ансамбли, творчески колективи, хорове, формации, студия и изпълнители от България и други страни. Във фестивала могат да участват деца и младежи от цял свят. Всички младежи имат възможността да покажат качествата и таланта си. Несебър, град на световно, културно наследство ще стане една голяма сцена на изкуствата.

Празник на Град Несебър

Празник на Град Несебър

Град Несебър отбелязва своя празник на 15 август празника на Божията майка „Успение Богордично”.
Целият ден преминава под знака на доброто настроение и дадва възможност на хиляди хора да се включат в празненствата, организирани ежегодно от Община Несебър. Първи бива почетен празника на Божията майка „Успение Богордично” в едноименния храм в Стария град.

Световен шампионат по фолклор - Несебър

Световен шампионат по фолклор - Несебър

Фестивалът се провежда в рамките на Музикални празници „Евро фолк“, които се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF в различни европейски градове.

Национален поп-рок фестивал - Несебър

Национален поп-рок фестивал - Несебър

От 28 до 30 август 2020 година в град Несебър за двадесет и трети пореден път ще се проведе Поп – рок фестивал. Фестивалът е част от културната програма на Община Несебър и има за цел да популяризира новата авторска песен, а чрез универсалния език на музиката да създаде онази неповторима атмосфера на творческа изява на младите хора, която да ги стимулира за активно участие в създаването на специфичен музикален продукт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *