Идеи за разходки

Вила Кръстев

13 юли 2017

Няма коментари

A рхитектурно-историческият резерват Несебър се намира в Стария град и представлява полуостров, дълъг около 850 м и широк 350 м. Несебър е един от най-древните градове на Европа, основан преди 3200 години.

През античността градът е наричан Месамбрия. По време на цялото си съществуване градът винаги е бил ограждан от крепостни стени, останки от които са запазени и до днес. Първите крепостни стени са построени от траките през VІІІ век пр.Хр.

Разходка из Стария Несебър

Почувствайте Стария Несебър! Насладете се на уникалната атмосфера, живописни калдъръмени улички с типични черноморски къщи, древни руини на църкви, останки от Античността сред красотата на скалистия бряг и синьото море. Очарованието на Несебър е ярко и през нощта, когато различните обекти са роматично осветени, а във водата трептят многоцветни светлинки.

Над 100 от къщите в Стария Несебър са реставрирани изцяло. Много къщи ще видите по улица „Цар  Иван Александър“, около Старата митрополия и около църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил“. Сред тях се открояват Наковата къща с красиво изработени стрехи и корнизи, и Вардалиевата – единствената триетажна къща сред двуетажните несебърски къщи, с черноморска архитерктура. Приземните им етажи са със стени от камък и кал и там са съхранявали бъчвите с вино, рибарските мрежи и принадлежности.

Разходка с яхта край Несебър при залез

В случай, че желаете да си подарите едно наистина романтично преживяване, то може да се разходите в така запомняващите се разходки с яхта под лъчите на залявазващото слънце. Има много на брои яхти, които предлагат подобно изживяване, което определено ще ви върне в детството си с позабравените вече приключения и авантюри. Ще се запознаете отблизо и ще преоткриете красотата и необятността на Черно море!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *